fallback

Украйна ще получи 49 танка Ambrams от Австралия и стотици бойни машини от САЩ

През ноември Джо Байдън ще председателства лидерска среща за Украйна

17:00 | 17.10.24 г. 3

Украйна ще получи 49 танка Ambrams от Австралия и стотици бойни машини от САЩ. От администрацията на Белия дом уточняват, че става въпрос за "десетки тактически системи за противовъздушна отбрана, допълнителни артилерийски системи, значителни количества боеприпаси, стотици бронетранспортьори и бойни машини на пехотата и хиляди допълнителни бронирани превозни средства", както и стотици прехващачи за системите за ПВО.

Американският президент Джо Байдън ще проведе отложената си визита в Германия в петък. Планирани са срещи с германския канцлер Олаф Шолц. Според медийни публикации американският президент ще разговаря и с други европейски лидери - премиерът на Великобритания Киър Стармър и френския президент Еманюел Макрон.

От съобщенията на пресслужбите на Байдън и украинския държавен глава Володимир Зеленски става ясно, че през ноември Байдън ще председателства лидерска среща за Украйна, но тя ще бъде виртуална. По време на разговора си със Зеленски американският президент анонсира и нов пакет, който Киев ще получи сега - на стойност 425 млн. долара. Междувременно Зеленски публикува в социалната мрежа Х съобщение, че Австралия ще предостави 49 танка Abrams на Украйна.

Вижте и останалите новини във видеото.

Всички емисии на "Bloomberg Terminal" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:37 | 18.10.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още