fallback

Robinhood добави към приложението си търговия с опции и фючърси

Настолната платформа за търговия, наречена Robinhood Legend, ще се фокусира върху активните трейдъри

16:44 | 17.10.24 г.

Robinhood пуска дългоочакваната си настолна платформа като добавя функции за търговия с фючърси и индексни опции към мобилното си приложение.

С това решение финтех компанията цели да отнеме пазарен дял от традиционните брокерски къщи. Създаденото преди 11 години приложение за търговия без комисиона, основно ползвано от инвеститори на дребно, сега цели да се развие в пълноценен доставчик на финансови услуги и да се конкурира с установени брокерски къщи, които обслужват институционалните инвеститори.

Компанията заяви, че настолната платформа за търговия, наречена Robinhood Legend, ще се фокусира върху активните трейдъри. Платформата, достъпна без допълнителни разходи, ще предлага усъвършенствани инструменти за търговия, данни в реално време, както и потребителски и предварително зададени оформления.

В същото време приложението ще позволи на потребителите да търгуват с фючърси върху основния индекс S&P, петрол и биткойни, наред с други. Клиентите могат да търгуват и с индексни опции. Към 30 юни компанията има 11,8 млн. активни месечни потребители.

Вижте и останалите новини във видеото.

Всички емисии на "Bloomberg Terminal" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:39 | 17.10.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още