fallback

Иран осъди налагането на санкции и отрече да снабдява Русия с балистични ракети

Вчера ЕС прие решение за въвеждане на ограничителни мерки срещу седем души и още толкова организации

16:20 | 15.10.24 г.

Иран осъжда новите санкции от страна на ЕС и Великобритания и не доставя балистични ракети на Русия. Това заяви говорителят на министерството на външните работи в Техеран.

"Някои европейски страни и Великобритания, твърдят без доказателства, че Техеран се е намесил с военна помощ в конфликта, което напълно се опровергава от фактите", каза официалният представител. Той заяви, че налагането на ограничителните мерки от ЕС и Великобритания срещу ирански физически и юридически лица противоречи на международното право.

Вчера ЕС прие решение за въвеждане на ограничителни мерки срещу седем души и още толкова организации, включително Иранските авиолинии, заради връзки с трансфери на балистични ракети от Ислямската република към Русия. В черния списък влиза и иранският заместник-министър на отбраната Сейед Галандари.

От своя страна, Великобритания допълни с 9 лица санкционния режим. Сред тези, които попадат под ударите на новите санкции на ЕС, са и известни фигури от състава на Революционната гвардия, а също и директори на промишлени предприятия и агенции, включително ръководителят на иранската космическа агенция. Ограничителните мерки предвиждат замразяване на активи и забрана за влизане на територията на евросъюза.

Вижте и останалите новини във видеото.

Всички емисии на "Bloomberg Terminal" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:20 | 15.10.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още