fallback

Украйна търпи големи загуби заради забавените доставки на оръжия от Запада

Русия печели позиции в някои части на Източна Украйна, включително около Покровск

11:36 | 16.09.24 г. 26

Украинските войски страдат от сериозни загуби поради твърде бавното пристигане на западни оръжия, за да се оборудват въоръжените ни сили както трябва. Това заяви президентът Володимир Зеленски в интервю пред CNBC.

Русия печели позиции в някои части на Източна Украйна, включително около Покровск. Превземането на транспортния възел може да даде възможност на Москва да открие нови линии за нападение. Зеленски посочи, че ситуацията в източната част на страната е "много тежка“, като добави, че половината от украинските бригади там не са оборудвани. Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан заяви в събота, че Вашингтон работи по "значителна" нова помощ за Украйна.

Зеленски трябва да се срещне с президента на САЩ Джо Байдън този месец и ще му представи план за прекратяване на войната. Основните елементи са сигурността и дипломатическата подкрепа, както и военна и икономическа помощ, отбеляза украинският лидер. Единственото нещо, от което се страхува руският президент Владимир Путин, е реакцията на неговия народ, ако цената на войната го накара да страда, каза още Зеленски.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:36 | 16.09.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още