fallback

Израел нанесе удар срещу висши командири на "Хамас" в Хан Юнис

Има десетки жертви

13:46 | 10.09.24 г.

Най-малко 40 палестинци са били убити по време на израелски удар по палатков лагер в град Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, съобщиха световни медии. Жители и лекари заявиха, че палатковият лагер в близост до Хан Юнис в района Ал Маваси, който е обявен за хуманитарна зона, е бил ударен поне от четири ракети. Лагерът е пълен с разселени палестинци, които са избягали от други части на анклава.

Гражданската служба за извънредни ситуации в Газа съобщи, че най-малко 20 палатки са се запалили, а ракетите са причинили кратери, дълбоки до девет метра. Тя заяви, че сред 65-те жертви има жени и деца, но не предостави информация за броя на загиналите и ранените. 

Израелските военни заявиха, че са "нанесли удари по значими терористи от "Хамас", които са действали в рамките на център за командване и контрол, намиращ се в хуманитарната зона в Хан Юнис“.

"Тези терористи са участвали пряко в извършването на масовите убийства на 7 октомври и напоследък са действали с цел извършването на терористични дейности", се казва в изявлението.

Военните уточниха, че броят на жертвите, публикуван от управлявани от  "Хамас" власти в Газа, "не съответства на информацията, с която разполагат Израелските отбранителни сили, на точните използвани боеприпаси и на точността на удара".

Сред мишените на атаката са били ръководителите на въздушното подразделение на "Хамас" и на отдела за наблюдение и определяне на цели, съобщиха военните.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:46 | 10.09.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още