fallback

Глобалните акции се приближават към четвърти пореден месечен ръст

Доходността на 10-годишните японски облигации се повиши, след като данните показаха, че ценовият натиск в Токио се е ускорил през август

11:48 | 30.08.24 г.

Световните акции се приближават към четвърти пореден месец на ръст, подкрепени от надеждите за меко приземяване на икономиката на САЩ и перспективата за по-ниски лихвени проценти.

Акциите в Китай поведоха повишенията на борсите в Азия, като настроенията се повишиха от редица оптимистични резултати и покачването на юана до нива, невиждани от повече от година. Акциите в Австралия, Хонконг и Япония също поскъпнаха, както и фючърсите в САЩ, преди публикуването на предпочитания от Федералния резерв показател за инфлацията по-късно през деня.

Доходността на 10-годишните японски облигации се повиши, след като данните показаха, че ценовият натиск в Токио се е ускорил през август, подкрепяйки тезата за по-нататъшно нормализиране на паричната политика. Йената беше напът да спре двудневния си спад, докато държавните ценни книжа бяха на път да постигнат най-дългата си месечна победна серия от три години насам.

Залозите за намаляване на лихвените проценти на Фед продължават да доминират на световните пазари, след като данните показаха, че централната банка е успяла да укроти инфлацията, без икономиката да изпадне в рецесия. През второто тримесечие производството в САЩ нарасна с малко по-висок темп от първоначално отчетения, което отразяваше възходяща ревизия на потребителските разходи, която компенсираше с повече от половин процент по-слабата активност в други категории.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:44 | 30.08.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още