fallback

Външните министри на ЕС обсъждат ефективността на помощта за Украйна

В съвета "Външни работи" ще участва и първият дипломат на Украйна Дмитро Кулеба

11:51 | 29.08.24 г.

Министрите на външните работи на страните членки на Европейския съюз (ЕС) се събират в Брюксел, за да обсъдят последните данни за войната в Украйна, напредъка в оказването на военна помощ от съюза, както и допълнителната помощ за Киев.

В съвета "Външни работи" ще участва и първият дипломат на Украйна Дмитро Кулеба. България ще бъде представена от служебния министър на външните работи Иван Кондов. На срещата министрите ще обменят мнения по актуални теми и с турския си колега Хакан Фидан.

Междувременно украинските сили са превзели нови позиции в руската Курска област. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Той отново призова западните партньори да позволят на Киев да използва оръжията им с дълъг обсег за удари по руска територия. По-рано на Съвета НАТО-Украйна съюзниците потвърдиха готовността си да помогнат на Киев да устои на руската агресия.

От срещата в Брюксел не бяха публикувани по-конкретни ангажименти. В същото време властите наредиха на жителите на Покровск да се евакуират с оглед на настъплението на руски войски, които все повече се приближават към града. Въпреки това в него все още остават 38 000 души, включително 1900 деца.

Цялата емисия вижте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:51 | 29.08.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още