fallback

ФБР обвини Иран за хакерската атака срещу предизборния щаб на Тръмп

Целта на Ислямската република е оказване на влияние върху президентските избори, считат агентите на службата

12:14 | 20.08.24 г.

Представители на американското разузнаване заявиха, че Иран стои зад хакерската атака срещу щаба на кандидата на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп. В съвместното изявление на ФБР и още няколко агенции, свързани с киберсигуността, се посочва, че Техеран е отговорен и за опитите за проникване в щаба на вицепрезидента Камала Харис.

Според агентите на службата, целта на Ислямската република е не само всяването на разногласия, но и оказване на влияние върху вота. Причината е, че той е от особено значение за иранската страна, предвид последиците, които може да има по въпроси, свързани с националните ѝ интереси в сферата на сигурността.

Преди десетина дни от щаба на Доналд Тръмп заявиха, че са били обект на хакерска атака. В резултат на нея вътрешни материали са попаднали в журналисти, които обаче са се съгласили да не ги публикуват. Преди дни пък от кампанията на Камала Харис обявиха, че по-рано ФБР са се свързали с тях заради опити за проникване. От екипа ѝ тогава заявиха, че са предприели сериозни мерки за киберзащита и нямат информация за какъвто и да било пробив в сигурността.

Цялата емисия можете да гладате във видеото.

Всички емисии от Bloomberg Terminal може да откриете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:14 | 20.08.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още