fallback

САЩ ще разположат подводница с управляеми ракети в Близкия изток

Решението е факт в момент на засилено напрежение в региона

10:54 | 12.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е разпоредил разполагането в Близкия изток на подводница с управляеми ракети, предават световните агенции, позовавайки се на съобщение на Пентагона. Остин също така е наредил и ударната група на самолетоносача "Ейбрахам Линкълн" да ускори разгръщането си в района.

"Държавният секретар повтори ангажимента на САЩ да предприемат всякакви възможни стъпки за защита на Израел и отбеляза укрепването на военните сили и способности на САЩ в Близкия изток в светлината на ескалиращите регионални напрежения", се казва в изявление на Пентагона. Американските въоръжени сили вече съобщиха, че ще разположат допълнителни изтребители и военни кораби на военноморските сили в Близкия изток, тъй като Вашингтон се стреми да укрепи израелската отбрана.

Разпоредбите на Остин са факт в момент на засилено напрежение в региона. В допълнение на войната на израелските сили срещу "Хамас" в Газа, има ежедневен трансграничен обстрел между "Хизбула" и израелските сили. По-рано тази нощ Лойд Остин е разговарял по телефона с израелския си колега Йоав Галант. По време на разговора Галант е казал на Остин, че подготвителни военни дейности на Иран навеждат на мисълта, че страната се готви за широкомащабна атака срещу Израел.

Цялата емисия вижте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:55 | 12.08.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още