fallback

Пазарите се връщат към обичайното след екстремните колебания в последните сесии

Двата ключови японски борсови индекса скочиха с над 9%

15:59 | 06.08.24 г.

След драматичните разпродажби в понеделник, които сложиха край на триседмичното отстъпление на акциите в световен мащаб на стойност 6,4 трилиона долара, на пазарите отново настъпи известно спокойствие, докато инвеститорите търсят изгодни сделки.

Цената на облигациите се понижи. Фючърсите върху S&P 500 се повишиха с около 1%, сигнализирайки, че може би предстои възстановяване, след като в понеделник бенчмаркът потъна на ръба на техническа рецесия. Контрактите върху Nasdaq 100 нараснаха с 1,4%. Стойността на европейския индекс Stoxx 600 се повиши с 0,6% след вчерашния спад до петмесечно дъно.

Двата ключови японски борсови индекса скочиха с над 9% при затварянето на борсата, след като предишния ден се сринаха с 12%. Трейдърите си поемат дъх след ден, в който почти всички рискови активи бяха продадени на фона на нарастващата загриженост за рецесия в САЩ и крайно високите оценки в технологичния сектор.

Опасенията за рязък спад бяха донякъде разсеяни от данните от понеделник, според които секторът на услугите в САЩ се е разширил през юли. Междувременно JPMorgan Chase предупреди, че отливът от carry trade сделките не е приключил, тъй като йената остава една от най-подценените валути.

Цялата емисия можете да видите във видеото

Още новини от Bloomberg Terminal ще откриете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:07 | 06.08.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още