fallback

Измерителят на страха на "Уолстрийт" се покачи до най-високата си стойност от 2020 г. насам

Опасенията за забавяне на американската икономика предизвикаха вълна от масови разпродажби

20:16 | 05.08.24 г.

Заради все по-силните опасения за забавяне на икономическия растеж в САЩ трейдърите увеличиха залозите, че Федералният резерв ще се намеси със спешно намаляване на лихвения процент, като коефициентът за намаляване с четвърт пункт е 30%. Доларът отслабна, а доходността на 10-годишните съкровищни облигации спадна до най-ниското си ниво от година насам.

Измерителят на страха на "Уолстрийт" се покачи до най-високата си стойност от 2020 година. Акциите на Nvidiа, Apple и Tesla поевтиняха с повече от 7% в предварителната пазарна търговия. Berkshire Hathaway съобщи в събота, че е намалила дела си в Apple с почти 50% като част от мащабна продажба през второто тримесечие.

Пазарите продължават отстъплението си от миналата седмица, когато слабият доклад за работните места в САЩ разпали опасения, че Фед не действа достатъчно бързо, за да предотврати рязък икономически спад. Вълната от разпродажби се разрази в Япония, където инвеститорите бързаха да прекратят популярните преносими сделки. Това доведе до 3% ръст на йената и до спад на борсовия индекс Topix с 12% и до най-големия тридневен спад на данните от 1959 г. насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:17 | 06.08.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още