fallback

Анкара: Само санкции от САЩ и Запада могат да спрат Израел в Газа

След като силите, контролиращи световната система, не налагат санкции, „Израел стига дотам, докъдето може“, коментира турският външен министър

17:23 | 01.08.24 г.

Само санкции на САЩ и Запада срещу Израел могат да принудят страната да прекрати огъня в Ивицата Газа. Това заяви турският министър на външните работи Хакан Фидан пред проправителствения турски вестник „Сабах“. По въпроса за прекратяването на огъня в Газа Израел няма да направи нито една стъпка, ако не плати съответна цена.

САЩ и Западът са тези, които могат да принудят страната да го направи, смята министърът, като добави, че трябва да има санкции, ограничения, обвинения. По думите му, след като силите, контролиращи световната система, не налагат санкции, „Израел стига дотам, докъдето може“. Според Фидан последните събития в Близкия изток, в частност убийството в Иран на лидера на политическото бюро на „Хамас" Исмаил Хания, съвсем отдалечават възможността за прекратяване на огъня в Газа. Турският външен министър за пореден път подкрепи варианта за решението на палестинския проблем на базата на две държави.

Цялата емисия вижте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:24 | 01.08.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още