fallback

Природният газ в България поскъпва леко спрямо юли

Ръстът се дължи на намаления дял на доставките по договора с Азербайджан в ценообразуването поради извършвани планови ремонтни дейности на газопроводите

15:00 | 01.08.24 г.

"Булгаргаз" ЕАД предлага окончателна цена на природния газ за август от 60 лева и 75 стотинки за мегаватчас, на която да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лиценз за производство и пренос на топлинна енергия, съобщиха от дружеството.

Цената е без акциз и ДДС. През юли общественият доставчик поиска цената на синьото гориво през настоящия месец да бъде 61 лева и 44 стотинки или с 0,69 стотинки над сегашното предложение. Така цената на природния газ се увеличава с 2 лева и 65 стотинки от тази за юли.

Увеличението се дължи на намаления дял на доставките по договора с азербайджанска компания в ценообразуването поради извършвани планови ремонтни дейности на газопроводите по които се транспортира азерският газ, допълват от дружеството. Окончателно решение за цената на природния газ за този месец ще вземе Комисията за енергийно и водно регулиране на закрито заседание по-късно днес.

Цялата емисия вижте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:54 | 01.08.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още