fallback

Румен Радев връчи третия мандат на ИТН, предстоят преговори

Дискусиите с всички парламентарно представени партии и с независимите депутати ще започнат във вторник, изтъкват от „Има такъв народ“

17:35 | 29.07.24 г.

Президентът Румен Радев възложи в понеделник на парламентарната група на „Има Такъв Народ" (ИТН) да посочи кандидат за министър-председател. В Конституцията няма определен срок, в който от ИТН трябва да посочат кандидат за премиер. ИТН започва разговори с политическите формации и независимите депутати в 50-ото Народно събрание утре.

Призовавам ви да пристъпите незабавно към тези разговори, да заложите на конструктивния и прозрачен подход и в разумен срок да ни информирате за резултатите от тях, каза държавният глава на представителите на ИТН. Това е последният шанс пред 50-ото Народно събрание да излъчи правителство и да не отлети скоропостижно и без съществени постижения в историята, каза още президентът.

Разговорите с всички парламентарно представени партии и с независимите депутати ще започнат още утре, каза председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Всички емисии от Bloomberg Terminal може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:28 | 29.07.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още