fallback

Нетаняху обсъжда прекратяване на огъня с Байдън във Вашингтон

Ще бъде дискутирано освобождаването на израелските заложници в замяна на палестински затворници

15:53 | 23.07.24 г.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще се срещне с президента на Съединените щати днес.

Според съобщения в израелските медии дискусиите във Вашингтон ще се съсредоточат най-вече върху усилията за прекратяване на огъня в ивицата Газа и освобождаването на израелските заложници в замяна на палестински затворници. Нетаняху ще направи обръщение към двете камари на американския Конгрес във връзка с военните действия на Израел в Газа.

Междувременно ислямистката групировка "Хамас" обяви днес, че е подписала споразумение в Пекин с други палестински организации, сред които съперниците "Фатах", за работа в посока на "национално единство". Китай определи това като сделка за съвместно управление на Газа след края на войната, предаде АФП.

Китайският външен министър Ван И, който прие високопоставени представители на "Хамас", "Фатах" и емисари на 12 други палестински групировки, заяви, че те са се съгласили да създадат "преходно правителство на националното помирение", което да управлява Газа след войната. Ангажирани сме с националното единство и призоваваме за него", заяви представителят на "Хамас" Муса Абу Марзук след среща с Ван и останалите пратеници.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от Bloomberg Terminal може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:58 | 23.07.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още