fallback

CrowdStrike вече знаят причината за срива на Windows

Прекъсването е довело до сътресения в целия финансов сектор

14:21 | 19.07.24 г.

Главният изпълнителен директор на CrowdStrike Holdings Джордж Курц заяви, че компанията е идентифицирала актуализацията, която е сринала системите Windows по целия свят, и че „е внедрена поправка“.

„Това не е инцидент със сигурността или кибератака“, заяви Курц в изявление, публикувано в платформата X (доскоро позната като Twitter) днес. Той увери, че проблемът е идентифициран, изолиран и е внедрена поправка.

Поредица от технически проблеми наруши услугите на авиокомпании, банки и Лондонската фондова борса днес. Глобалният компютърен срив се разрази от САЩ до Азия, след като Microsoft съобщи за прекъсване на онлайн услугите си. Авиокомпанията Frontier Airlines, преустанови полетите си за повече от два часа и обвини за това онлайн услугите на Microsoft.

Прекъсването е довело до сътресения в целия финансов сектор. По-късно американските авиокомпании American Airlines, Delta Airlines, United Airlines и Allegiant Air преустановиха полетите си поради проблеми с комуникацията. Ryanair предупреждава за „потенциални смущения в цялата мрежа“, които са изцяло извън контрола на компанията.

Туристическата индустрия е сред най-засегнатите сектори – летища по целия свят, включително в Токио, Амстердам и Берлин, съобщиха за проблеми със системите си и закъснения. Правителството на Австралия заяви, че прекъсванията в работата на медиите, банките и телекомуникационните компании там изглежда са свързани с проблем в международната фирма за киберсигурност Crowdstrike.

Междувременно от глобалния компютърен срив са засегнати и посещенията на лекари в Обединеното кралство. Това поражда опасения, че ситуацията ще изложи пациентите на риск и ще увеличи допълнително напрежението в и без това изпитващата затруднения Национална здравна служба.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от Bloomberg Terminal може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:23 | 19.07.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още