fallback

TikTok изгуби първото си дело срещу новите мерки на ЕС

От компанията заявиха, че са разочаровани от решението

17:00 | 17.07.24 г.

TikTok загуби първото правно оспорване срещу мерките на Европейския съюз, насочени към технологичните гиганти, след като съдиите заявиха, че китайската социална медийна платформа не може да избегне новия закон, който ограничава компании като Google и Apple.

Общият съд на ЕС заяви, че компанията майка на TikTok ByteDance е достатъчно влиятелна, за да бъде обхваната от знаковия Закон за цифровите пазари на блока, който влезе в сила през март. Решението може да бъде обжалвано пред най-висшата съдебна инстанция на блока - Съда на Европейския съюз.

В решението си от днес съдиите заявиха, че TikTok отговаря на необходимите прагове, за да попадне в обхвата на Закона за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност и че опитът на ByteDance да обжалва решението на Европейската комисия да предприеме мерки срещу нея не е обоснован.

От TikTok заявиха, че са разочаровани от решението, но компанията вече е предприела стъпки за спазване на Закона за достъп до обществена информация. Говорител на Комисията заяви, че тя ще продължи да работи с ByteDance, за да гарантира пълното спазване на правилата.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Повече от Bloomberg Terminal може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:32 | 18.07.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още