fallback

Германия изключва Huawei от основната 5G мрежа през 2026 г.

Споразумението дава на мрежовите оператори Deutsche Telekom, Vodafone и Telefonica Deutschland повече време да заменят важни части.

16:00 | 11.07.24 г.

Германското правителство и мобилните оператори стигнаха до принципно споразумение относно стъпките за изключване на компоненти на китайските технологични компании от 5G безжичната мрежа на страната през следващите пет години.

Вестник Sueddeutsche Zeitung и телевизиите NDR и WDR съобщиха съвместно новината по-рано, като допълниха, че споразумението дава на мрежовите оператори Deutsche Telekom, Vodafone и Telefonica Deutschland повече време да заменят важни части.

Съгласно предварителното споразумение, породено от съображения за сигурност, операторите първоначално ще освободят основната мрежа от 5G центрове за данни в страната от технология, произведена от компании като Huawei и ZTE, през 2026 г., съобщиха източниците и допълниха, че окончателното споразумение все още не е подписано.

Във втора фаза ролята на частите за антени, преносни линии и кули на китайските производители трябва да бъдат елиминирани до 2029 г., допълниха те.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:04 | 11.07.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още