fallback

BlackRock придобива доставчика на финансови бази данни Preqin

Сделката е на стойност 3,2 млрд. долара

16:13 | 01.07.24 г.

BlackRock ще придобие частния доставчик на финансови бази данни Preqin за 3,2 млрд. долара в брой.

Най-големият в света мениджър на парични средства ускорява стремежа си да стане основен играч в областта на алтернативните активи.

Придобиването задълбочава способността на BlackRock да контролира рисковете и да анализира данните на бързо развиващите се пазари на частни активи, а също така разширява технологичните системи Aladdin, се казва в изявление на фирма в неделя.

"Виждаме, че данните задвижват индустрията в областта на технологиите, формирането на капитала, инвестирането и управлението на риска", заяви Роб Голдщайн, главен оперативен директор на BlackRock.

Според изявлението Preqin покрива 190 хил. фонда, 60 хил. фондови мениджъри и 30 хил. инвеститори на частните пазари. Данните ѝ се използват от мениджъри на парични средства, застрахователи, пенсионни фондове и мениджъри на богатство, наред с други, и през последните три години е нараствала с приблизително 20% годишно.

Очаква се сделката да приключи преди края на годината, при условие че бъдат получени регулаторни и други необходими одобрения.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:13 | 01.07.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още