fallback

Китайски пазарни регулатори се срещат с инвеститори в Европа тази седмица

Ръководители на 15 китайски компании също ще се включат в срещите

16:30 | 20.05.24 г.

Китайските пазарни регулатори планират да се срещнат с инвеститори в Европа тази седмица, което е част от по-широките действия на властите за засилване на интереса към втория по големина фондов пазар в света.

Заместник-председателят на Китайската комисия за регулиране на ценните книжа ще разговаря с инвеститори в Париж в сряда и в Лондон в четвъртък.

Висши служители от Китайската народна банка, Националната администрация за финансово регулиране и Държавната администрация за чуждестранна валута ще изнесат речи по време на събитието.

Ръководители на 15 китайски компании също ще се включат. Фондовите борси в Шанхай и Шънджън, които са домакини на изнесените заседания, не са отговорили на запитванията за коментар. В петък Китай представи най-мащабния си опит да подкрепи затруднения пазар на имоти, като облекчи правилата за ипотеките и призова местните власти да купуват непродадени жилища, тъй като властите са все по-загрижени за забавянето на икономическия растеж в сектора.

Междувременно Пекин намекна, че би могъл да предприеме ответни мерки срещу Европейския съюз в търговския спор, който показва признаци на ескалация по същия начин, по който ескалира спорът на Китай със САЩ. Ако ЕС продължи да провежда разследвания на китайски фирми, тогава Китай „много вероятно ще трябва да предприеме серия от мерки, за да отвърне на удара“, се казва в публикация в акаунт в социална мрежа, свързан с китайските държавни медии.

Всички новини от емисията гледайте във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:05 | 21.05.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още