fallback

Златото достигна рекорден връх в първия ден от седмицата

В ранните азиатски часове ценният метал поскъпна с 1,1%

10:29 | 20.05.24 г.

Златото достигна рекорден връх в понеделник на фона на надеждите за намаляване на лихвите от страна на Федералния резерв и нарастващото търсене на активи убежища.

В ранните азиатски часове ценният метал поскъпна с 1,1% и достигна малко над 2440 долара за тройунция, надминавайки предишния рекорд в рамките на деня, достигнат през април. През последните сесии търговците увеличават залозите, че Федералният резерв може да намали разходите по заемите още през септември - сценарий, който би подкрепил златото.

Хедж фондовете, търгуващи с фючърси на Comex, увеличиха бичите залози за злато до триседмичен връх през седмицата, приключваща на 14 май, според последните данни на Комисията за търговия със стокови фючърси.

Среброто, паладият и платината поскъпнаха. Среброто се търгува близо до 11-годишен връх, след като силното рали в петък беше подпомогнато от разпространяващите се настроения на по-широките пазари на физически метали, където свитото предлагане стимулира инвеститорското търсене на суровини като медта.

Всички новини от емисията гледайте във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:29 | 20.05.24 г.
fallback
Още от Bloomberg Terminal виж още