fallback

Снаряд избухна в завод на държавното предприятие „Терем“ в Костенец

Няма пострадали, нанесени са сериозни материални щети

15:25 | 31.07.24 г.

Производствена авария е възникнала във военния завод „Терем – Цар Самуил“ в Костенец, съобщават от Министерството на отбраната. Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети. Заводът се занимава с утилизация и производство на боеприпаси. В момента екипи на Служба „Военна полиция“ са на място и извършват разследване на инцидента. Размерът на щетите се уточнява.

В машина, която пълни снаряди, се е взривила доза за един снаряд, предава БНТ, като се позовава на информация от Областната дирекция на МВР. По информация на NOVA инцидентът е станал малко след 14 ч.

Нанесени са поражения по обезопасителна стена, зад която се е намирала машината, както и по покрива на завода. Не е възникнал пожар, а всички работници са изведени от мястото. 

„Терем - Цар Самуил“ е част от държавното предприятие „Терем Холдинг“, което е под шапката на Министерството на отбраната и е специализирано в извършването на ремонт, модернизация и логистична поддръжка на авиационна техника, кораби и плавателни средства, автобронетанкова техника, стрелково, артилерийско, ракетно въоръжение и боеприпаси, радиолокационни средства и комуникационна техника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:25 | 31.07.24 г.
fallback
Още от Сигурност и отбрана виж още