fallback

Русия с твърдения за две унищожени установки Patriot на Украйна

Според ТАСС руското министерство на отбраната е публикувало кадри от унищожаването на установките

13:18 | 07.07.24 г. 4
Автор - снимка
Създател

Украинските системи за противовъздушна отбрана са унищожили всичките 13 безпилотни самолета, които Русия е изстреляла срещу Украйна при последната си атака, съобщиха днес украинските военновъздушни сили, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В изявление в Телеграм украинските ВВС съобщиха, че Русия е изстреляла и две балистични ракети "Искандер", но не съобщиха какво се е случило с тях.

Впоследствие обаче руското министерство на отбраната съобщи, че ракетите "Искандер" са унищожили две пускови установки за ракети земя-въздух Patroit в украинската област Одеса, предаде Ройтерс.

Нападението е извършено в района на селището Южное, съобщи ТАСС, като се позова на изявление на министерството. Агенцията добавя, че освен ракетните установки при удара с руските ракети е била унищожена и радиолокационна станция  "Жираф".

ТАСС допълва, че руското министерство на отбраната е публикувало кадри от унищожаването на установките Patroit.

В същото време стана ясно, че е въведено извънредно положение в части от региона на Воронеж в Русия, след като атака на украински дрон предизвика пожар в склад, каза в неделя губернаторът на западния регион, граничещ с Украйна.

„Няма жертви“, заяви Александър Гусев в приложението за съобщения Telegram, като добави, че някои жители в Подгоренския район на региона се евакуират. „Взривяването на взривоопасни предмети продължава".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:06 | 07.07.24 г.
fallback
Още от Сигурност и отбрана виж още