fallback

Yettel и CETIN пускат услугата SD-WAN за бизнес клиенти

SD-WAN свързва различните обекти на компанията в единна интегрирана инфраструктура с изградени гъвкави логически връзки и правила за комуникация между обектите

13:18 | 29.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

Yettel и CETIN започват предлагането на нова услуга, предназначена за бизнеса – софтуерно дефинирана широкообхватна мрежа (Software-Defined Wide Area Network - SD-WAN). Решението е на водещата в областта компания Fortinet.

„С бързия темп на дигитална трансформация бизнесите все повече се нуждаят от гъвкави, надеждни и ефективни мрежови решения. SD-WAN предоставя именно това, като предлага на компаниите възможността да оптимизират своите мрежови ресурси, да увеличат производителността и да намалят оперативните разходи“, коментира Николай Николов, директор „Бизнес продажби и маркетинг“ в Yettel България.

SD-WAN е виртуална WAN архитектура, която позволява на бизнесите да използват всякаква комбинация от свързаност - включително MPLS (Multiprotocol Label Switching), LTE/4G, 5G и широколентови интернет услуги - за сигурно свързване  на потребителите с приложенията.

„SD-WAN решението дава възможност за лесно управление и мащабируемост на всяка мрежова инфраструктура като осигурява стабилност и по-висока ефективност на мрежовите операции. SD-WAN решението на Fortinet е една от най-ефикасните опции за мрежова услуга с високи стандарти за офиси в страната и чужбина“, посочва Вероника Гергинова, старши експерт „Бизнес развитие“ в CETIN България. „Чрез SD-WAN решението, бизнесите могат да се фокусират върху своето развитие и иновации, докато ние се грижим за надеждността на тяхната мрежа“, коментира тя.

SD-WAN свързва различните офиси или обекти на компанията в единна интегрирана инфраструктура с изградени гъвкави логически връзки и правила за комуникация между обектите. Тя позволява маршрутизиране на трафика по видове приложения и може да работи с повече от една активна фиксирана или мобилна свързаност на една и съща локация.

CETIN и Yettel предлагат SD-WAN и през 5G мрежата им, отличена като най-добрата в България със седем поредни сертификата Best in Test, издадени от независимата организация umlaut. Услугата може да се комбинира с всяка свързаност и технология за предаване на данни – оптична, LTE/4G и др., което предоставя допълнителна гъвкавост. SD-WAN позволява централизирано управление и може да се конфигурира от едно място, но да се зададат различни политики към различните обекти или всички да се управляват едновременно. Поддръжката на SD-WAN се извършва от Центъра за наблюдение на мрежата на CETIN, което осигурява 24/7 наблюдение и поддръжка от сертифицираните специалисти на компанията.

Решението SD-WAN е базирано върху NGFW устройства на Fortinet, което разпознава над 5 000 приложения. То поставя сигурността на първо място, използвайки ефективно всички налични WAN връзки, а данните са защитени с IPSec криптирани тунели между всички точки за достъп. Клиентът сам избира приоритета и свързаността, по която да мине всяка апликация, а услугата следи качеството на всички налични връзки в реално време и избира най-стабилната и качествената за трафика на приложенията.

SD-WAN предлага едновременно мащабируемост и гъвкавост. Решението позволява  изключително лесно и бързо  добавяне на нови локации към  мрежата и внедряване на допълнителни  приложения, включително облачни  като Azure и Google Cloud, без това да  се отразява негативно на производителността.

Бизнес клиентите на Yettel България, които се интересуват от услугата SD-WAN, могат да се свържат с техния акаунт мениджър или да посетят Yettel.bg за повече информация. Екипът на Yettel е готов да предостави подробности за услугата, да консултира клиентите и да помогне за внедряването на решението в техните организации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:18 | 29.08.24 г.
Още от IT и телекомуникации виж още