fallback

Telemach Словения подписа споразумение за придобиване на T-2

Обединените Telemach и T-2 ще предложат на клиентите висококачествена оптична мрежа, подобрени мобилни услуги и др.

08:40 | 15.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

Telemach Словения подписа договор с Garnol за покупка и придобиване на бизнес дялове в T-2, осигуряващи най-малко 98,06% собственост в компанията. Сделката ще бъде приключена след получаване на необходимите одобрения, а клиентите ще имат възможност да се възползват от най-съвременните технологии, както и много по-голям и висококачествен избор от услуги, съдържание и пакетни предложения.

Чрез тази сделка Telemach Словения първоначално ще придобие неконтролиращ дял от 24,9% от капитала на T-2. Съгласно условията на подписаното споразумение, след получаване на одобрение от съответните регулатори, Telemach Словения ще придобие общо 98,06% от акциите на T-2.

Сделката ще даде възможност на T-2 да продължи своето стабилно развитие и да инвестира ефективно в най-съвременните технологии, продукти и по-добро клиентско изживяване. Обединените Telemach и T-2 ще предложат на клиентите висококачествена оптична мрежа, подобрени мобилни услуги и неограничени пакети, като по този начин и ще допринесат за постигането на националните цели за свързаност и покритие на 5G мрежата в страната.

Томислав Чижмич, главен изпълнителен директор на Telemach Словения, заяви: „Това споразумение гарантира конкурентно бъдеще за T-2, което беше застрашено поради заплахата от фалит. Това придобиване ще подобри нашите възможности за по-нататъшни инвестиции в най-модерна мобилна и фиксирана телекомуникационна инфраструктура, усъвършенствани технологии и иновативни продукти и услуги. Убедени сме, че консолидацията в индустрията е от решаващо значение за поддържането на конкурентоспособността на словенския пазар и за напредъка в дигитализацията и свързаността, което ще укрепи словенската икономика в дългосрочен план.“

Юрий Крч, мажоритарен собственик на Garnol и прокурист на T-2, допълва: „T-2 е успешна компания, която през последните 20 години е водеща в технологичното развитие на словенския телекомуникационен пазар. В резултат на тази сделка T-2 ще продължи да развива успешно потенциала си на словенския пазар. Решението, предложено от Telemach, е от съществено значение за нашите служители, клиенти и бизнес партньори. Вярваме, че това партньорство ще доведе до положителни промени на телекомуникационния пазар и ще допринесе за още по-доброто изживяване за всички наши клиенти.“

Сделката ще допринесе за консолидирането на мобилните и фиксираните мрежи на двете компании и за обединяване на експертизата на екипите, което ще бъде в полза на словенските потребители и на икономиката на страната като цяло.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:40 | 15.08.24 г.
Още от IT и телекомуникации виж още