fallback

Verizon проучва продажбата на хиляди телекомуникационни кули в САЩ

Компанията може да получи до 3 млрд. долара за тях

12:35 | 16.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Verizon Communications, най-големият телекомуникационен оператор в Съединените щати, проучва продажбата на хиляди мобилни кули в страната, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Базираната в Ню Йорк Verizon е наела съветници, за да преценят интереса от потенциални купувачи към пакета от 5000 до 6000 кули, допълват източниците, пожелали да останат анонимни, защото информацията е конфиденциална. По думите им продажбата може да донесе над 3 млрд. долара на телекома.

Преговорите са предварителни и няма гаранция, че ще се стигне до продажба. Представител на Verizon е отказал да коментира въпроса.

През 2015 г. Verizon продаде правата за лизинг и експлоатация на около 11 хил. кули на American Tower Corp. срещу предварително плащане от 5 млрд. долара като част от сделка, която му помогна да набере средства за покупки и да изплати дълга си.

Този път се очаква кулите да привлекат интерес от инфраструктурни фирми и стратегически купувачи, посочват източниците.

От време на време телекомуникационните гиганти се обръщат към мобилните си кули като начин за набиране на средства. През 2013 г. AT&T реши да продаде 9700 кули на Crown Castle International в сделка за 4,8 млрд. долара. В този случай AT&T използва финансирането, за да започне надграждане на своята мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:35 | 16.07.24 г.
fallback
Още от IT и телекомуникации виж още