fallback

Atos удължава крайния срок за решението за спасителната оферта

Компанията има нужда от още време за преговори

11:30 | 06.06.24 г.

Френският технологичен гигант Atos удължи крайния срок за избор на предпочитана спасителна оферта, за да даде възможност за по-нататъшни преговори за подобряване на предложенията за рефинансиране, пише Bloomberg.

Крайният срок за избор между EP Equity Investment на чешкия милиардер Даниел Кретински и френската IT компания one point, които подадоха предложения заедно с партньори, е удължен до „началото на седмицата от 10 юни“, обяви Atos.

Посредникът, който наблюдава преговорите за рефинансиране, е поискал повече време, за да осигури максимална подкрепа от кредиторите на компанията, обяви Atos. Силно задлъжнялата компания все още има за цел през юли да постигне окончателно споразумение за финансовото си преструктуриране.

Някога Atos беше една от най-големите технологични компании във Франция и потенциален конкурент на Accenture и Capgemini, преди счетоводните скандали и огромните дългове да я оставят на ръба на несъстоятелността.

Въпреки че Atos загуби 90% от стойността си през последната година, тя остава ключов доставчик на IT услуги в родната си страна, със стратегически договори, които я свързват с отбранителната и ядрената индустрия, както и с Олимпийските игри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:31 | 06.06.24 г.
fallback
Още от IT и телекомуникации виж още