fallback

Viber въвежда нов бизнес профил за малките търговци

Очаква се решението да бъде налично в България от 2024 г.

11:54 | 11.10.23 г.
Автор - снимка
Редактор

Нов безплатен бизнес профил, който се създава и поддържа директно от потребителите и e насочен изцяло към малките компании, въвежда приложението в областта на персоналната комуникация Viber. Благодарение на новото решение собствениците на бизнес профил ще могат да получават запитвания в отделна папка за съобщения, запазвайки личната комуникация отделно от професионалната.

От гледна точка на потребителите те вече ще могат лесно да намират името на услугата, от която се нуждаят, чрез търсачката. В същото време разговорите с търговци и доставчици са отделени от персоналните, за да запазят личното пространството на потребителя, съобщава компанията.

Новите бизнес акаунти във Viber вече работят в Гърция и Филипините, а скоро предстои пускането им и в други страни, като в България се очакват през 2024 година.

Новите бизнес профили са част от стратегия с решения както за големи корпорации, така и за малки и микропредприемачи. С тази стъпка компанията цели едновременно да помогне на търговците да достигнат до повече клиенти, а на местните потребители да откриват локални услуги по лесен и достъпен начин.

Като следваща стъпка за всеки пазар ще се формират планове с набор от полезни инструменти с добавена стойност, подходящи за растящи и средни бизнеси. Тези планове ще надградят вече съществуващите безплатни бизнес решения на платформата, ще дадат възможност на бизнеси с различен мащаб да изградят своето дигитално присъствие, да повишат ангажираността и да стимулират продажбите си, пояснява компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:54 | 11.10.23 г.
fallback
Още от IT и телекомуникации виж още