fallback

Robinhood надхвърли очакванията на Wall Street след силна търговия с меме акции и крипто

Акциите на компанията поскъпнаха с 2,6% в разширената търговия

09:39 | 08.08.24 г.

Платформата за търговия с финансови инструменти Robinhood надхвърли очакванията на Wall Street с отчета си за второто тримесечие в сряда, след като интересът към меме акциите и криптовалутите нарасна. Компанията заяви, че продължава да завзема пазарен дял в пазарната търговия на дребно от конкурентите, съобщава Ройтерс.

Приложението, което обикновено се свързва с неопитни инвеститори, отчита ръст на обема търговия, след като инфлуенсърът в меме акциите Кийт Гил се завърна в социалните медии и отново запали интереса към акциите на търговеца на видео игри GameStop.

Акциите на компанията поскъпнаха с 2,6% в разширената търговия, след като намекна и за стартирането на предстоящата десктоп версия на популярното си мобилно приложение за търговия.

Базираните на трансакции сделки на Robinhood са се увеличили с 69% до 327 млн. долара през тримесечието.

Криптопазарите също отчетоха забележително първо полугодие, водени от биткойна, след като Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) одобри борсово търгувани фондове, които следят спот цените на биткойна и етера.

Въпреки одобренията SEC продължава да твърди, че криптотокените се квалифицират като ценни книжа и попадат в регулаторните ѝ компетенции, което поставя комисията в конфликт с гигантите в криптоиндустрията, които обвиниха регулатора в превишаване на правомощията.

Горещият въпрос за регулирането на криптовалутите е във фокуса на предстоящите президентски избори в САЩ и подчертава нарастващото политическо влияние на индустрията.

„В САЩ има много работа за вършене и вярваме, че можем да постигнем успех независимо от това коя администрация в крайна сметка ще поеме властта през ноември или дали е същата“, каза главният изпълнителен директор Влад Тенев по време на разговор с анализатори в отговор на въпрос относно регулаторния пейзаж.

Забележките отразяват коментарите на главния изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг от миналата седмица.

Главният финансов директор на Robinhood Джейсън Уорник отхвърли опасенията, че потенциално икономическо забавяне или рецесия ще натежат върху растежа.

„Без значение как се развива пазарната среда през останалата част от годината, ние сме доста оптимистично настроени, че сме в добра позиция да се представим добре“, каза Уорник по време на разговор с репортери.

След като бе в основата на манията по търговия с меме акции през 2021 г., Robinhood се бори с неравномерна търговска активност през последните две години и се опитва да противодейства на ефектите чрез изграждане на пакет от продукти за клиенти.

Нетните приходи от лихви за тримесечието, по-голямата част от които идват от маржин инвестиции, са скочили с 22% до 285 млн. долара.

Компанията отчете рекордни приходи от 682 млн. долара през второто тримесечие, надвивайки оценките за 643,34 млн. долара, по данни на LSEG.

Печалбата от 21 цента на акция също задмина прогнозите за 15 цента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:39 | 08.08.24 г.
fallback
Още от Стартъпи виж още