fallback

Стартъпът за търговия Flip се изправя срещу TikTok след ново финансиране

Компанията набра 144 млн. долара в рамките на нов рунд

22:59 | 02.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Стартъпът за социална търговия Flip – онлайн пазар, включващ видеоклипове с отзиви за продукти, направени от купувачи – набра 144 млн. долара ново финансиране, докато се опитва да се изправи срещу Amazon и TikTok, пише Bloomberg.

Воденият от Streamlined Ventures кръг повиши оценката на Flip до 1,05 млрд. долара. Той включва инвестиция от 50 млн. долара от фирмата за рекламен софтуер AppLovin, съобщиха компаниите.

Flip се опитва да се разграничи, като предлага само маркови продукти, популяризирани чрез видео отзиви, направени лично от купувачи. Потребителите съответно могат да разглеждат рецензиите на набор от продукти, вариращи от стодоларови еспресо машини DeLonghi, през поставки за мобилни телефони OtterBox за 50 долара и свещи Maison Louis Marie за 38 долара. Това, което купувачите виждат, се основава на въпросник, който попълват, когато се регистрират.

Основателят и главен изпълнителен директор Ноор Ага твърди, че Flip се стрми да бъде „последното честно място в интернет“, като използва отзиви от купувачи, които действително са закупили продукта. Рецензентите печелят пари въз основа на гледанията и на продажбите на свързаните продукти. Flip начислява комисиона за всяка продажба и таксува марките, за да направи отзивите за техните продукти по-видими в приложението.

Flip се нарежда някъде между Amazon.com, която показва комбинация от продукти на даден бранд и на негови конкуренти в резултатите от търсенето, и TikTok, която произволно позиционира видеа за пазаруване в списъка си с клипове на потребителите.

Около 5 млн. души са изтеглили приложението Flip, според Ага, който отказва да сподели данни за продажбите. Flip изглежда е насочен към по-заможните купувачи, в сравнение с приложението за пазаруване с отстъпка Temu, което бързо се превърна във феномен в САЩ, като предлага евтини стоки, доставяни директно от Китай.

AppLovin, което се харесва повече на разработчиците на мобилни игри, има за цел да използва инвестицията във Flip, за да ѝ помогне да разшири обхвата си в електронната търговия. Технологията на Axon пък може да бъде мощен инструмент за малките компании да управляват своите бюджети за дигитална реклама, така че Flip е идеален партньор, твърди изпълнителният директор Адам Форуги. Софтуерът на AppLovin помага за насочване на рекламата в мобилното приложение към потребители, които е най-вероятно да го изтеглят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:43 | 02.04.24 г.
fallback
Още от Стартъпи виж още