fallback

Sony прави смела стъпка към мобилните игри с ново придобиване

Компанията купува Savage Game Studios

14:16 | 29.08.22 г.

Sony Group обяви, че ще придобие базирания в Хелзинки и Берлин бизнес с мобилни игри на Savage Game Studios за неразкрита сума пари. Ходът е част от по-мащабните усилия на японския конгломерат за развитие отвъд конзолните игри, предава Ройтерс.

През май гейминг директорът на Sony Джим Райън разкри плановете за значително разширяване на портфолиото от игри на компанията отвъд конзолата PlayStation. Освен това сподели, че гигантът се фокусира върху игри за самостоятелни играчи и планира повече заглавия за персонални компютри и за мобилни устройства.

Savage Game Studios, което е създадено преди две години и работи по екшън мобилна игра, ще стане част от новото мобилно подразделение на PlayStation Studios, разкри Sony.

Развлекателният конгломерат се надява да спечели по-голяма част от потребителските разходи за гейминг като разшири бизнеса си и в други платформи, докато същевременно се защитава от технологичните промени, които отслабват връзката със скъпия хардуер.

„PlayStation Studios трябва да продължи да разширява и да диверсифицира нашите предложения отвъд конзолите, предлагайки невероятни нови игри на повече хора от преди“, коментира Хермен Хулст, ръководител на PlayStation Studios.

Същевременно Sony не успява да произведе достатъчно бройки PlayStation 5, за да отговори на търсенето, предвид проблемите с веригите на доставките. Миналата седмица компанията обяви увеличение на цените на много пазари заради натиска от силния долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:56 | 14.09.22 г.
fallback