fallback

Лидерът на AWS: Ако не ви се връща в офиса, напуснете

Всеки, който не желае да бъде 5 дни седмично в офисите на Amazon, е свободен да отиде в друга компания, твърди Мат Гарман

14:11 | 18.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Един от директорите на Amazon защити новата ѝ, противоречива политика за прекарване на 5 дни седмично в офиса, като каза, че тези, които не я подкрепят, могат да напуснат и да отидат в друга компания, предава Ройтерс.

На среща на Amazon Web Services (AWS) главният изпълнителен директор на звеното Мат Гарман заяви, че 9 от 10 работници, с които е разговарял, подкрепят новата политика, която влиза в сила януари, сочи стенограма, прегледана от Ройтерс.

Тези, които не желаят да работят за Amazon в офисите ѝ пет дни седмично, могат да напуснат, предлага той.

„Ако има хора, които просто не работят добре в тази среда и не искат, добре, има и други компании наоколо“, коментира Гарман.

„Между другото, не искам това да прозвучи зле“, посочва той, допълвайки, че „искаме да бъдем в една среда, в която работим заедно“.

„Когато искаме наистина, наистина да правим иновации в интересни продукти, досега не съм виждал да успяваме, когато не сме заедно на място“, коментира Гарман.

Политиката разстрои много от служителите на Amazon, които казват, че се губи време с допълнително пътуване до работното място и ползите от работата от офиса не се подкрепят от независими данни.

Amazon прилага политика за три дни в офиса, но главният изпълнителен директор Анди Джаси миналия месец каза, че търговецът на дребно ще премине на пет дни, за да „изобретява, да си сътрудничи и да бъде свързан“.

На някои служители, които преди това не са спазвали правилата, им е казано, че „доброволно подават оставка“ и са блокирани от фирмените системи.

Amazon, вторият по големина частен работодател в света след Walmart, възприе по-твърда позиция при връщането на работа от много от другите технологични гиганти като Google, Meta и Microsoft, които имат политики за работа в офиса от два до три дни седмично.

„Всъщност съм много развълнуван от тази промяна“, твърди Гарман. „Знам, че не всички са“, допълва той, отбелязвайки, че е твърде трудно да се постигнат целите на компанията само със задължителните текущи три дни работа в офиса.

Гарман каза, че при тридневната политика „ние всъщност не постигнахме нищо, сякаш не успяхме да работим заедно и да се учим един от друг“, защото хората може да са в офиси в различни дни.

Гарман посочва, че по-специално лидерските принципи на компанията, които диктуват как Amazon трябва да работи, са трудни за следване само с изискване за три дни на седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:11 | 18.10.24 г.
fallback
Още от Новини и анализи виж още