fallback

Дъщерята на основателя на Huawei пое ротационното председателство на компанията

Мън Уанджоу ще управлява технологичния гигант в продължение на половин година

18:47 | 01.10.24 г.

Мън Уанджоу пое поста ротационен председател на китайската Huawei Technologies от Ерик Сю за следващите шест месеца, обяви базираният в Шънджън гигант в производството на телекомуникационно оборудване и смартфони, цитиран от Ройтерс.

Мън, която е дъщеря на основателя на Huawei Рън Джънфей, ще продължи да бъде и главен финансов директор на компанията.

52-годишната Мън поема контрола в момент, в който Huawei се изправя срещу конкурента си Apple в продажбите на смартфони. И двете компании представиха най-новите си устройства в рамките на един и същи ден през септември, като Huawei показа премиум смартфон, който се сгъва на две места и струва 2800 долара.

Мън, описвана като „принцесата на Huawei” в китайските медии, беше въвлечена в драма с екстрадиция преди няколко години.

Тя беше задържана във Ванкувър през декември 2018 г., след като съд в Ню Йорк издаде заповед за арест, заявявайки, че Мън се е опитала да прикрие опитите на компании, свързани с Huawei, да продадат оборудване на Иран в нарушение на американските санкции.

През септември 2021 г. Мън получи разрешение да се върне в Китай,след като постигна споразумение с прокурорите на САЩ за прекратяване на дело за банкова измама срещу нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:48 | 01.10.24 г.
fallback
Още от Новини и анализи виж още