fallback

Питър Тийл е продал акции от Palantir за 1 млрд. долара тази година

Продажбата се е случила на три пъти

11:45 | 27.09.24 г. 1

Питър Тийл е продал акции от Palantir Technologies на стойност близо 600 млн. долара тази седмица, с което общата сума, която е получил тази година от раздялата си с книжа на компанията надхвърли 1 млрд. долара, пише Bloomberg.

Той е продал над 16 млн. акции за три дни тази седмица, показват документи до регулаторите, като това се прибавя към 20-те млн. книжа, които продаде през март и през май.

През декември Palantir разкри, че акциите, собственост на Тийл, са включени в план за търговия, който директорите на публични компании редовно използват, за да планират продажби.

Милиардерът е планирал да продаде до 20 млн. акции. През май пък е приет втори подобен план за до 28,6 млн. акции, разкриват още документите.

Те не разкриват защо Тийл е продал книжата или какво планира да прави със средствата. Той не е отговорил на запитванията за коментар. 56-годишният инвеститор е съосновател на Palantir и състоянието му възлиза на 12,4 млрд. долара според Bloomberg Billionaires Index.

Тийл е продал само обикновени акции, но не и такива, които имат специални права на гласуване и дават на него и на другите съоснователи Алекс Карп и Стивън Коен контрол над борда.

Тази седмица Palantir беше добавена към S&P 500. Книжата увеличиха стойността повече от двойно тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:45 | 27.09.24 г.
fallback
Още от Новини и анализи виж още