fallback

Dell връща част от екипите си изцяло в офиса

Компанията променя политиката си за работа от разстояние

12:07 | 27.09.24 г.

Dell Technologies заяви, че служителите ѝ от глобалния търговски екип, които могат да работят от офисите на компанията, трябва да го правят пет дни в седмицата, считано от 30 септември, разкрива съобщение, видяно от Ройтерс.

Промяната цели развиване на средата за сътрудничество и „развиване на умения“, което изисква екипът да бъде в офиса, се казва още в текста. „Работата от разстояние трябва да бъде по-скоро изключение, отколкото рутина“, допълва той.

Очаква се работещите в тази сфера да прекарват пет дни в седмицата заедно с клиенти и партньори или в офиса. Преди това екипът трябваше да работи в офиса три дни в седмицата, разкрива бележката.

„Отдалечените членове на екипа за продажби, които не могат да работят в офис на Dell, трябва да продължат да работят дистанционно“, допълва компанията.

Компанията също така споменава, че ще предостави повече информация, свързана с позиционираните далече работници през следващите седмици.

След пандемията много компании разрешиха на служителите да работят от вкъщи. Някои технологични фирми обаче сега искат работниците да се върнат в офиса за два до три дни всяка седмица.

Миналата седмица гигантът за електронна търговия Amazon.com заяви, че ще изисква от служителите да се върнат на работа в офисите на компанията пет дни в седмицата, започвайки от следващата година. Така компанията затегна правилата, след като по-рано изискваше само три дни присъствено в офис на седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:07 | 27.09.24 г.
fallback
Още от Новини и анализи виж още