fallback

HPE ще се бори за 4 млрд. долара обезщетение от наследството на загиналия милиардер Майк Линч

Линч загина при потъването на луксозна яхта край Италия

16:16 | 02.09.24 г.

Hewlett Packard Enterprise заяви, че възнамерява да се бори за обезщетение от 4 млрд. долара в Лондон от наследството на наскоро починалия британски технологичен магнат Майк Линч, пише Bloomberg.

Само седмица след като телата на Линч и 18-годишната му дъщеря бяха извадени от останките на потъналата му яхта, американската компания заяви, че планира да получи обезщетение за всички щети, определени от съд в Лондон.

HPE спечели британско гражданско дело за фалита на Autonomy Corp. на Линч и чака съдия да реши колко ѝ дължи неговата компания.

„Намерението на HPE е да проследи процедурите до тяхното приключване“, заяви компанията днес.

Решението да продължи в тази посока поставя HPE в деликатна позиция що се касае до репутацията ѝ. Въпреки че граждански иск в Обединеното кралство автоматично гарантира, че делото преминава към наследството на ответника в случая на смърт, перспективата да иска парите си вероятно ще бъде силно непопулярна след трагедията.

Говорител на семейството на Линч не е отговорил веднага на обажданията и съобщенията със запитване за коментар.

След един от най-дългите и скъпи съдебни процеси в британската история, през 2022 г. съдия Робърт Хилдиард постанови, че Линч е увеличил чрез измама стойността на компанията. „Една от трагедиите тук е ясна: иновативен и новаторски продукт, неговият архитект и компанията вероятно винаги ще бъдат свързвани с имама“, посочи съдията в решението си.

Като цяло HPE искаше 4 млрд. долара от Линч и неговия главен финансов директор, но съдията предупреди, че гигантът може да получи значително по-малка сума от тази.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:12 | 02.09.24 г.
fallback
Още от Новини и анализи виж още