fallback

Поръчките на ASM надминават очакванията заради силното търсене на чипове с ИИ

Пазарът в Китай също подкрепя отчета на нидерландския производител на чипове

22:00 | 23.07.24 г.
Автор - снимка
Създател

Поръчките на нидерландския технологичен разработчик ASM International надминаха очакванията през второто тримесечие, тъй като компанията, която се фокусира върху производството на чипове, продължава да се възползва от бума при изкуствения интелект (ИИ) и търсенето в Китай, съобщава Bloomberg.

Поръчките се увеличиха с 56% на годишна база до 755 млн. евро, докато анкетирани от Bloomberg анализатори очакваха 709 млн. евро.

Базираната в Алмере компания балансира между по-мекия пазар за оборудване за производство на пластини с нарастващото търсене на така наречената технология gate-all-around, която повишава производителността на устройствата и стана жизненоважна за чиповете с ИИ.

Въпреки изтъкването на „силните продажби“ в Китай през тримесечието, приходите от азиатската страна са по-ниски спрямо първото тримесечие на годината, добавя компанията. ASM продължава „да очаква продажбите от Китай да спаднат през втората половина на годината в сравнение с изключителното ниво“ през първите шест месеца на годината.

ASM заяви, че приходите ѝ през второто полугодие се очаква да се увеличат с около 15% в сравнение с първите шест месеца на 2024 г. Преди това очакваше ръст от 10% или повече.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:15 | 23.07.24 г.
fallback
Още от Новини и анализи виж още