fallback

Срив в рекламния портал на Amazon внесе смут в Prime Day

Ключовото събитие за разпродажби се сблъска с проблеми

09:26 | 17.07.24 г.

Маркетинговият портал за търговци на Amazon.com е претърпял срив във вторник вечерта, твърдят множество търговци и консултанти на компанията. Това е провалило една от най-големите разпродажби на онлайн компанията за годината, пише Bloomberg.

Рекламният портал е система за самообслужване, където търговците и брандовете могат да коригират рекламните си бюджети и да наддават за ключови думи, така че продуктите им да се показват в отговор на потребителски запитвания. Без този онлайн интерфейс марките стрелят на сляпо с рекламните си разходи в Amazon.

Тазгодишната разпродажба в рамките на т.нар. Prime Day – двудневно събитие за пазаруване – започна бързо във вторник с близо 12% ръст на продажбите в първите седем часа в сравнение със същия период на предходната година, според Momentum Commerce. Това е важен момент както за Amazon, така и за търговците в платформата.

„Много малка част от рекламодателите са имали ограничен достъп до конзолата Amazon Ads за кратък период от време и ние вече разрешаваме проблема“, коментира говорител на Amazon в изявление по имейл. „Няма влияние върху показването на реклами и кампаниите на рекламодателите продължават да се изпълняват, както са планирали“.

Джеф Роусън, чиято консултантска фирма Pirawna управлява акаунти в Amazon, продаващи за по близо 500 млн. долара годишно в сайта, казва, че няколко търговци обсъждат въпроса онлайн. Всичките му клиенти са засегнати, а Bloomberg е разгледала няколко частни канали в Slack на търговци на Amazon, в които четирима души съобщават, че имат проблеми. Няколко консултанти на Amazon също така са обсъждали срива в LinkedIn.

Роусън твърди, че порталът не е функционирал в продължение на около два часа, преди да бъде поправен. Amazon не разкрива колко точно време е било прекъсването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:23 | 17.07.24 г.
fallback
Още от Новини и анализи виж още