fallback

Revolut мести централата си в сърцето на финансовия квартал на Лондон

Понастоящем Revolut има над 9 милиона клиенти във Великобритания

14:00 | 13.06.24 г.

Британската компания за финансови технологии Revolut обяви в четвъртък, че планира да премести официалната си централа в Канари Уорф - главния финансов район на Лондон, предаде CNBC.

Revolut ще премести глобалната си централа в сградата YY London, като е договорила 10-годишен договор за наем. В резултат на това компанията ще увеличи площта на офиса си с 40% до 113 хил. кв. м и ще заеме четири етажа.

Тя планира да постави логото си на две табели отстрани на новата сграда – следвайки примера на банки като HSBC, Barclays и Citigroup.

HSBC наскоро обяви, че ще премести централата си от 45-етажната кула в Канари Уорф до 2027 г., когато изтича настоящият договор за наем. Това се случи, след като компанията съобщи, че ще намали офис площите си с близо 40% в световен мащаб, за да намали разходите и да отговори на тенденцията за хибриден режим на работата за служителите си.

Канари Уорф е главният финансов район на британската столица, където се намират много от най-големите банки, застрахователи и други финансови институции в света.

Съобщението на Revolut идва в момент, когато стартъпът за дигитално банкиране все още очаква да получи информация за успеха на кандидатурата си за банков лиценз във Великобритания, който би му позволил да пусне на пазара продукти като кредитни карти и лични заеми. От 2021 г. компанията очаква зелена светлина от градските регулатори, включително Bank of England и Financial Conduct Authority.

Revolut съобщи, че решението ѝ да открие нова глобална централа в сърцето на града показва, че фирмата остава ангажирана с пазара на Обединеното кралство.

"Тази нова централа укрепва ангажимента ни към Обединеното кралство, нашата родина, като същевременно създава основа за подкрепа на бъдещия растеж", посочи в изявление за медиите Франческа Карлези, главен изпълнителен директор Revolut във Великобритания.

Съоснователите на Revolut Николай Сторонски и Влад Яценко - съответно главен изпълнителен директор и главен технологичен директор на компанията - по-рано критикуваха Великобритания за регулаторната среда, която те определиха като твърде бюрократична. Преди това компанията се ангажира да увеличи глобалната си работна сила с 40% през 2024 г.

Понастоящем Revolut има над 9 милиона клиенти във Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:03 | 13.06.24 г.
fallback
Още от Новини и анализи виж още