fallback

OpenAI се насочва към годишни приходи за 3,4 млрд. долара

Според източник на Bloomberg OpenAI е напът да генерира около 200 млн. долара, предлагайки достъп до AI моделите си чрез Microsoft Azure

11:12 | 13.06.24 г.
Автор - снимка
Редактор

OpenAI е напът да постигне годишни приходи от 3,4 млрд. долара, е съобщил главният изпълнителен директор Сам Алтман през служители на компанията, твърди запознати източник, цитиран от Bloomberg.

На среща със служителите в сряда Алтман е заявил, че по-голямата част от тези приходи – около 3,2 млрд. долара, идват от продукти и услуги на OpenAI, посочва източникът, говорил под условието за анонимност, тъй като обсъжда вътрешни комуникации. Алтман е казал още, че OpenAI е напът да генерира около 200 млн. долара, предлагайки достъп до AI моделите си чрез Microsoft Azure, добавя източникът.

The Information първи съобщиха за данните за приходите. Медията по-рано отчете, че годишните приходи в края на 2023 г. са били 1,6 млрд. долара.

От OpenAI са отказали коментар.

Стартъпът се превърна в движеща сила на развитието на изкуствения интелект (AI) благодарение на огромния успех на ChatGPT, което помогна да се даде старт на манията около генеративния изкуствен интелект. По-рано тази година OpenAI приключи с търгово предложение, което оцени стартъпа на 86 млрд. долара.

През последните месеци OpenAI полага усилия да увеличи приходите от своите AI продукти, продавайки услуги на корпоративни клиенти. OpenAI започна да обучава и по-мощен AI модел, който може да му помогне да изпревари нарастващия брой добре финансирани конкуренти, които се борят за едни и същи потребители и бизнеси.

Тази седмица стартъпът нае Сара Фрайър, бивш главен изпълнителен директор на социалната мрежа Nextdoor Holdings, за главен финансов директор – роля, която остава незаета в бързо развиващата се компания от две години. Фрайър ще помогне на OpenAI да продължи да инвестира в AI изследвания, като същевременно развива глобалния си бизнес, каза стартъпът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:12 | 13.06.24 г.
fallback
Още от Новини и анализи виж още