fallback

Силното търсене на AI донесе по-добри резултати на Hewlett Packard Enterprise

Новата прогноза за приходите на компанията успя да надмине очакванията на анализаторите

09:41 | 05.06.24 г.

Hewlett Packard Enterprise даде прогноза за приходите си за третото тримесечие, която надмина очакванията на Wall Street, подкрепена от оптимистичното търсене на нейни сървъри с изкуствен интелект (AI). Новината изпрати цената на акциите ѝ с 11% нагоре по време на следборсовата търговия, предава Ройтерс.

Резултатът отразява силното търсене на оптимизираните за изкуствен интелект сървъри на компанията, захранвани от хардуер на Nvidia, докато все повече фирми търсят високопроизводителни изчисления за работа на приложения с AI.

„Приходите от AI системите са се увеличили повече от два пъти спрямо предходното тримесечие, подкрепени от силния ни портфейл с поръчки и по-добрата конверсия от нашата верига на доставките“, коментира главният изпълнителен директор Антонио Нери.

Компанията също така е свидетел на по-голямо търсене на нейния хибриден облак и сегменти за съхранение на данни благодарение на интеграцията на AI.

Конкурентът Dell записа над двоен ръст на продажбите на своите AI сървъри миналия месец, но с цената на по-слаби маржове.

„Дългосрочните тенденции в хибридния облак и мрежите също ни позиционират добре за бъдещето“, коментира финансовият директор Мери Майерс, разпалвайки оптимизима за възстановяване на крайния мрежови пазар, който се бори с по-слабото търсене.

HPE прогнозира, че приходите ѝ за третото тримесечие ще са в диапазона от 7,4 млрд. до 7,8 млрд. долара спрямо средна прогноза за 7,46 млрд. долара, сочат данни на LSEG.

За второто тримесечие компанията отчете приходи в размер на 7,20 млрд. долара, над средната прогноза за 6,82 млрд. долара.

Освен това HPE повиши прогнозата за годишната си кориригана печалба на акция и очаква да е в диапазона 1,85-1,95 долара. По-ранната прогноза беше за 1,82-1,92 долара на акция.

На коригирана база компанията е спечелила 42 цента на акция в сравнение с прогноза за 39 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:41 | 05.06.24 г.
fallback
Още от Новини и анализи виж още