fallback

Защо термопомпите от LG са перфектното решение за устойчиво отопление

Как да изберем най-подходящия модел термопомпа за нашия дом, подходящ и за лятото, и за зимата

09:00 | 26.10.23 г.
Автор - снимка
Създател

Сега, когато повече от всякога мислим за последствията върху околната среда, като че ли трябва да внимаваме с всяко наше решение. Едно от тях е потреблението на електроенергия у дома. Освен че то е един от големите замърсители, е и проблем за семейния бюджет. 70% от средното домашно потребление на енергия отиват за отопление на дома и за нагряване на вода. Как можем да оптимизираме потреблението, като в същото време мислим за бъдещето? Термопомпите „въздух-вода“ на LG предоставят на потребителите перфектното решение за балансирано и устойчиво отопление на дома. Те могат да се използват не само през студените месеци, но и за охлаждане на дома през топлите дни от годината.

Защо го твърдим с такава сигурност? Термопомпените решения на LG са тихи, не изискват специална поддръжка и са създадени с мисъл за околната среда. Подходящи са както за новопостроена къща, така и за реновирана.

Термопомпата въздух-вода LG THERMA V е устойчиво решение за отопление с ниски въглеродни емисии за дома. Докато повечето други отоплителни системи разчитат на изкопаеми горива, LG използва възобновяеми източници на енергия за генериране на топлина чрез комбиниране на 20% електроенергия и 80% външен въздух. Това прави THERMA V екологична алтернатива на досегашния котел, който използва изкопаеми горива за топла вода и отопление. Подобно на климатик термопомпата може да охлади дома, но по-важното за сегашния сезон - може и да го отоплява и да осигурява топла вода, и то целогодишно с енергийна ефективност от клас A+++. Дори при ниски температури на околната среда, системите осигуряват отопление при мощност от 100% при до -15℃ (при модели тип моноблок).

За разлика от другите видове отопление при термопомпите характеристиките на различните модели са определящи за това къде е най-подходящо да се приложат. Изборът кой модел за кое пространство би бил най-ефективен, зависи от типа отоплителна система, която потребителят има в момента или предстои да изгради. Дали има бойлер за гореща вода? Ако не, дали има място за него? Дали съществува подово отопление и/или радиатори? Видът на системата и конфигурацията могат да бъдат различни, като за всяка ситуация има решение.

Един от видовете термопомпи е системата LG Therma V Monobloc, която е лесно решение тип „всичко в едно“. Както подсказва името ѝ, системата Моноблок се състои от един модул – едно външно тяло. Това позволява оптимално използване на вътрешното пространство. Тя се свързва само с бойлер, без да е нужен монтаж на допълнително вътрешно тяло. Системата LG Therma V Monobloc е лесно и практично решение за подмяна на котли и най-доброто решение за комбинация с бойлер, като премахва риска от изтичане на хладилен агент в къщата, тъй като единственият елемент, който влиза там, е вода. Въпреки че моноблоковата система може да спести място в помещението, външното тяло е по-голямо, така че е важно да сте сигурни, че има достатъчно място за поставянето му.

LG Therma V Split. Снимка: LG

Друго добро решение е система LG Therma V Split. За разлика от Моноблок решението, Split системата включва външно и вътрешно тяло, които са свързани чрез тръби за хладилен агент. Поради това, че има две тела, външното тяло е по-малко от това на LG Therma V Monobloc. Това позволява по-гъвкав избор на място за монтаж и последваща поддръжка на уреда. Разстоянието между вътрешното и външно тяло може да достигне до 50 метра. Благодарение на трибите за хладилен агент между двете тела се елиминира рискът от замръзване на тръбите през зимата. Термопомпите с малка мощност са особено търсени за нови къщи, отговарящи на изискванията за добре изолирани сгради.

LG Therma V. Снимка: LG

Термопомпените решения представляват технология, която помага за намаляване на отрицателното въздействие върху околната среда. Може да се нуждаете от система LG Therma V Monobloc, която е идеална за оптимизиране на вътрешно пространство. Monobloc решенията правят домашната или работната среда безопасна, без риск от изтичане на охладителен агент. Системата LG Therma Split е идеална при необходимост от гъвкава външна инсталация. Каквито и да са вашите изисквания, LG може да ви помогне да изберете правилното решение за термопомпа въздух-вода. До 31.12.2023 г. можете да се възползвате и от 5 години гаранция на LG Therma V. Пълна информация можете да намерите ТУК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:36 | 25.10.23 г.
Още от Новини и анализи виж още