fallback

Магията на автоматизираното почистване с роботите прахосмукачки на Xiaomi

Уредите на технологичния лидер ще накарат дома ви да заблести

09:30 | 29.09.23 г.
Автор - снимка
Създател

Преди години едва ли някой от нас си е представял, че в дома си може да има робот, който да помага с почистването. Днес обаче тази иновация е факт – традиционните прахосмукачки, които са ни помагали в ежедневните домакински задачи, малко по малко започват да бъдат замествани от новите роботизирани уреди. И не, не говорим за бъдещето. Роботите прахосмукачки все по-често намират място в домовете ни. Те успешно заместват тежките си предшественици, които изяждаха от свободното ни време, разкривайки плюсовете на автоматизираното почистване.

Ако все още имате нужда от убеждение защо обезателно трябва да се сдобиете с робот прахосмукачка, останете тук до края на материала – заедно ще разгледаме най-новите предложения от технологичния лидер Xiaomi, с които домът ви ще е винаги чист, а вие ще имате време да се насладите на любимите си занимания или просто да релаксирате.

Xiaomi Robot Vaccum X10+ - екстремно почистване и изключителна автоматизация

Започваме с модела Xiaomi Robot Vaccum X10+, който съчетава всички възможни функции за един робот прахосмукачка, включително и интелигентна станция за самопочистване. Тя предлага автоматично почистване, събиране на прах, изсушаване с горещ въздух и зареждане с вода. Честотата на почистване може да бъде зададена от теб, за да се прибереш в напълно почистен дом след дълъг ден в офиса.

Този уред спестява и време от собственото му почистване, тъй като в автоматичната станция мощна струя вода изплаква резервоара за почистване и бързо намокря мопа. След като подложките са изпрани, те се изсушават за период от минимум 2 часа, гарантирайки свежест без влага и миризма. Интелигентният S-Mopping™ Assistant презарежда робота с вода, когато нивото ѝ намалее, и така подготвя уреда за следващото почистване. А то може да се планира по всяко време през Mi Home приложението на вашия смартфон.

Когато работи, роботът прахосмукачка на Xiaomi умело ще избегне всички препятствия по пътя си, а ако в дома ви има килими, той автоматично ще се повдигне, за да почисти и тях. AI разпознаването и иновативната 3D многоизмерна технология позволяват оценка на околната среда и гъвкаво планиране с цел избягване на обекти като кабели, столове, обувки и дори чорапи, които биха възпрепятствали пътя на Xiaomi Robot Vaccum X10+.

Xiaomi Robot Vaccum S10+ - уредът с подобрена производителност

Xiaomi Robot Vaccum S10+ е робот без автоматична станция, но той също ще остави дома ви в безупречен вид и ще го почисти до последната прашинка. Уредът е с по-мощно засмукване и по-дълъг живот на батерията. Тя е с капацитет 5200 mAh и издържа 2 часа на тиха настройка в режим на почистване за повече комфорт. Така роботът е способен да почисти над 200 квадратни метра с едно минаване в стандартен режим.

Новият робот от Xiaomi умело симулира ръчно почистване - двойните подложки на мопа се въртят с висока скорост, за да постигнат ефекта от ръчно почистване с натиск, като значително увеличават почистващата сила и ефективно премахват мокри, сухи и други петна. А иновативната свръхчувствителна система за позициониране на Xiaomi oсигурява лазерна навигация и 3D избягване на препятствия, за да се елиминират докосванията до мебели дори при слабо осветена среда.

Не на последно място, с робота си гарантирате пълна защита на сигурността и поверителността, потвърдени от стандарта за киберсигурност на TÜV Rheinland. Той осигурява криптиран трансфер на картата, която роботът направи във вашия дом, и съхранението ѝ в облак, както и хардуерна защита на устройствата и сигурен трансфер на потребителски данни.

Xiaomi Vaccum Cleaner G9 Plus – практичното решение за почистване

Както и да разположим мебелите в дома си, със сигурност ще останат малки ъгли и пространства, до които роботите не могат да достигнат. В тези случаи на помощ идва стик прахосмукачката Xiaomi Vaccum Cleaner G9 Plus – мултифункционален уред с много на брой настройки. Този модел на Xiaomi притежава 120AW всмукателна мощност, която с лекота може да почисти трохи, фин прах и косми от домашни любимци. Ако без да искате разлеете нещо на пода, прахосмукачката ще е само на една ръка разстояние и ще помогне да почистите за секунди.

Освен това, прахосмукачката има изцяло нов функционален 2-в-1 сет от четки, които позволяват да уловите прах, която се е събрала по мебели, завеси и корнизи. Четката за под е с голям диаметър и отлично почиства както меки, така и твърди подови настилки. Така може да сте сигурни, че по килимите няма да остане непочистен сантиметър.

Прахосмукачката на Xiaomi идва с 3 режима на работа – Eco mode за дълъг живот на батерията и ежедневно почистване, Standart mode, отстраняващ упорити замърсявания, както и Power mode за още по-добра ефективност. А ако имате нужда от повече време да почистите дома си, можете да смените батерията бързо само с натискането на едно копче, като този допълнителен пакет се продава отделно. Контейнерът за събиране на прах е цели 600 ml, а почистването му се случва за секунди.

И така, всички тези функции на роботите и на стик прахосмукачката със сигурност потвърждават едно – присъствието им в дома ни ще ни осигури изключителна чистота, ще ни спести време и ще ни позволи да ги контролираме от разстояние. Монотонното и скучно почистване вкъщи остава на заден план, а смарт уредите на Xiaomi ще са винаги на твое разположение за една по-приятна и здравословна атмосфера у дома.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:25 | 28.09.23 г.
Още от Новини и анализи виж още