fallback

SentinelOne отрече да си търси купувач

Компанията се радва на добри резултати и смята, че е на правилния път

19:51 | 01.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

SentinelOne, компания за киберсигурност, която стана публична през 2021 г. и чиито акции все още не са надхвърлили върховете, достигнати през същата година, не се продава. Това заяви нейният съосновател и главен изпълнителен директор Томер Уейнгартен, цитиран от CNBC.

Коментарът той направи, след като по-рано този месец Ройтерс писа, позовавайки се на анонимни източници, че компанията си търси потенциален купувач. Bloomberg пък писа, че стартъпът в сферата на сигурността Wiz обмисля придобиването на SentinelOne, като се позова на коментари на говорителя на Wiz.

Цената на акциите на SentinelOne нарасна с повече от 10% по време на следборсовата търговия в четвъртък, след като компанията отчете по-високи от очакваното резултати за фискалното си второ тримесечие. Приходите ѝ са нараснали с 46% на годишна база, което е под 70-те процента ръст за първото фискално тримесечие. Компанията очаква 156 млн. долара приходи за третото фискално тримесечие, което е над консенсусната прогноза на анализаторите а 154,2 млн. долара по данни на Refinitiv.

„Очевидно има невероятен поток от слухове и спекулации на пазара“, коментира Уейнгартен. „Смятам, че от нашите резултати лесно можете да видите, че ние сме компания с висок растеж и високо представяне. Ние сме силно фокусирани върху нашия индивидуален път. Демонстрирахме невероятно подобрение на маржа, заедно със страхотен растеж, така че като цяло в момента просто правим най-доброто, което можем, за да стимулираме иновациите си, да защитаваме нашите клиенти“.

По думите на лидера на компанията, най-добрият начин за постигане на това е компанията да остане публична и независима.

Компанията продава няколко продукта, включително софтуер за сигурност, което я поставя в конкуренция с играчи като CrowdStrike и VMware. Освен това усеща натиск и от Microsoft.

SentinelOne все още има партньорство с Wiz, но е прекратила споразумение за препродажба със стартъпа, уточни Уейнгартен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:22 | 01.09.23 г.
fallback
Още от Новини и анализи виж още