fallback

Dolce&Gabbana обмисля да отвори капитала си за нови инвеститори

Модната къща обмисля да го направи или чрез листване, или чрез други опции

18:16 | 22.07.24 г.

Dolce&Gabbana е готова да обмисли да отвори капитала си за нови инвеститори или чрез листване, или чрез други опции, заяви главният изпълнителен директор на италианската модна къща, цитиран от Ройтерс.

„Готови сме да обмислим отварянето на капитала ни за трети страни чрез листване или други финансови инструменти“, каза главният изпълнителен директор Алфонсо Долче в интервю, публикувано в понеделник в седмичното приложение на Corriere della Sera L'Economia.

Финансирането не трябва да "компрометира етичната стойност на компанията ни, на съответния ѝ растеж", каза Долче, брат на Доменико, който основа групата и я управлява в партньорство със Стефано Габана.

През май изпълнителният директор не изключи евентуално бъдещо листване на борсата, но каза, че този ход не е приоритет.

Приходите на Dolce&Gabbana за фискалната 2023-2024 година, която приключи през март, са се увеличили със 17% до 1,871 млрд. евро, каза Долче, добавяйки, че се надява да този ръст да се повтори и тази година.

Модната къща ще отвори 12 нови магазина в САЩ, включително на Madison Avenue в Ню Йорк, на бивша локация на Hermes, с повече от 2000 квадратни метра на пет етажа.

„Съединените щати са жизненоважни, ние вече имаме 72 магазина, плюс четири в Канада, заедно те формират 28% от оборота ни спрямо 16% в Китай“, каза Долче.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:16 | 22.07.24 г.
fallback
Още от Мода виж още