fallback

Burberry планира да съкрат стотици работни места

Според Telegraph стъпката се налага след остър спад на пазарната капитализация

12:45 | 07.07.24 г.

Британската модна къща Burberry се готви да съкрати стотици работни места, основно във Великобритания, след остър спад на пазарната си капитализация, съобщава Telegraph, цитиран от Bloomberg.

Служителите са били информирани по време на среща в Zoom в края на юни, като на засегнатите им е било казано, че са изправени пред съкращения или трябва да кандидатстват отново за позициите си, съобщава вестникът, без да казва откъде е получил информацията.

Според твърденията Burberry е започнала 45-дневни консултации, сигнализирайки, че ще бъдат съкратени стотици работни места.

Представители на профсъюзите координират споразуменията за съкращения с избрана група служителите. Работниците се опасяват, че в риск са може би 400 позиции. Burberry е отказал коментар за Telegraph.

За Burberry работят средно 9169 служители на пълно работно време през финансовата 2023-24 година, показват последният ѝ годишен доклад.

Планираните съкращения ще последват 500 позиции, премахнати през 2020 г., когато емблематичната марка се опитваше да икономиса 55 млн. паунда (70,5 млн. долара) на фона на натиск от пандемията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:30 | 07.07.24 г.
fallback
Още от Мода виж още