fallback

Милена Спанчелийска: Спортът в Walltopia създава принадлежност към екипа

Подобряването на спортните умения помага да се повиши устойчивостта на стрес и на способността да се вземат решения, посочи финансовият директор

16:09 | 01.10.24 г.
Автор - снимка
Редактор

Активно насърчаваме хората, които са част от нашия екип да спортуват. Помага им в представянето в работата. Този коментар в дискусията "Бъдещето: Работодатели и кариера" - мултиплатформен проект на телевизия Bulgaria ON AIR, направи Милена Спанчелийска, финансов директор и заместник-главен изпълнителен директор на компанията за дизайн и производство на катерачни стени Walltopia.

Тя посочи, че спортът е изключително важен за всеки човек – създава дисциплина, помага да се повиши устойчивостта на стрес и на способността да се вземат решения.

Тя разказа, че в Walltopia създават работна среда, в която служителите биха могли да спортуват, когато пожелаят. Сградата, в която е разположен офисът на фирмата, има голям катерачен център, фитнес оборудване, йога студио и студио за танци.

"Нашите служители могат във всеки едни момент да се възползват от тези предимства на работното си място. Това подобрява начина, по който те се чувстват при нас, и принадлежността им към компанията", добави Спанчелийска.

Тя отбеляза, че има и други фактори, освен спорта, които влияят на представянето на служителите като професионалния опит, мотивацията и образованието.

"Всеки нов служител получава курс по катерене. След като изкарат курса, повече от половината служители продължават да се катерят и след това в свободното си време. Даваме свободен достъп до залата не само на служителите, но и на техните семейства. Така катеренето се превръща в семеен спорт", обясни Спанчелийска.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:42 | 01.10.24 г.
fallback
Още от Спорт виж още