fallback

Under Armour предупреди за по-високи разходи за преструктурирането си

Компанията се опитва да изостри фокуса си върху основните операции съгласно план, който представи през май

09:45 | 10.09.24 г.
Автор - снимка
Редактор

Under Armour очаква усилията ѝ за преструктуриране да струват повече от предварително прогнозираното, заяви производителят на спортно облекло в понеделник, изпращайки цената на акциите надолу с 3% в следпазарната търговията, съобщава Bloomberg.

Компанията се опитва да преструктурира бизнеса си и да изостри фокуса си върху основните операции съгласно план, който представи през май. Тогава главният изпълнителен директор Кевин Планк заяви, че приоритизирането на твърде много области от продуктовата стратегия е довело до неефективности и ресурси под натиск.

Под управлението на Планк, който се завърна на поста по-рано тази година, след като се оттегли през 2019 г., Under Armour намалява промоциите, инвентара и служителите, докато се фокусира върху по-скъпи продукти, например мъжко облекло.

Базираната в Балтимор компания очаква да понесе разходи за преструктуриране преди данъците от 140 млн. до 160 млн. долара през фискалните 2025 и 2026 г. Прогнозите миналия месец бяха за 70 млн. до 90 млн. долара.

По-високите разходи са свързани с решението на компанията да напусне едно от съоръженията си за разпространение в Риалто, щата Калифорния, заяви компанията.

Акциите ѝ са изгубили 15% от началото на годината досега. Книжата на конкурентите Nike и Lululemon Athletica са се сринали съответно с 27% и 50% заради слабото търсене и засилената конкуренция.

Under Armour очаква нетна загуба между 58 и 61 цента на акция за фискалната 2025 г. спрямо предишна прогноза за загуба между 53 и 56 цента на акция.

Компанията обаче запази прогнозата си за коригираната печалба на акция от 19 до 22 цента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:46 | 10.09.24 г.
fallback
Още от Спорт виж още