fallback

Кои са кандидатите за победители на US Open?

Откритото първенство на САЩ ще раздаде най-високия индивидуален награден фонд от всички четири турнира от Големия шлем за 2024 г., посочи журналистът Веселин Коларов от Gol.bg

22:21 | 30.08.24 г.

Шампионът при мъжете и жените на US Open този сезон ще вземе 3,600 млн. долара. За сравнение, сумата на Australian Open беше 3,150 млн. долара, на "Ролан Гарос" – 2,400 млн. долара, а на "Уимбълдън" беше 3,560 млн. долара. Общият награден фонд на US Open 2024 е 75 млн. долара, с което отново надминава "Уимбълдън", който е следващият най-доходоносен турнир. Това съобщи редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

„Откритото първенство на САЩ ще раздаде най-високия индивидуален награден фонд от всички четири турнира от Големия шлем за 2024 г.“, посочи той и напомни, че в момента, в който играчите стъпят на корта на US Open, им е гарантирана значителна печалба.

Първият кръг на състезанието на сингъл предлага колосалните 100 хил. долара за всеки участник.

„Тази цифра представлява 23% увеличение спрямо миналата година и впечатляващите 72% увеличение преди пет години. Но турнирът е известен със своите тежки условия, като мачовете често се играят при горещо и влажно време. Освен това, повечето елитни спортисти се подготвяха за това изтощително предизвикателство съвсем малко след края на Олимпийските игри в Париж", напомни журналистът.

Кои са водачите в ранглистата на тенисистите и какво е развитието на турнира до момента? Какво предстои в Шампионската лига и Лигата на конференциите?

Във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria вижте повече и за Параолимпийските игри в Париж.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:22 | 30.08.24 г.
fallback
Още от Спорт виж още