fallback

Премиерата на „Венъм: Последният танц“ в САЩ разочарова с резултатите си

Филмът все пак поведе боксофис класацията през уикенда

09:52 | 28.10.24 г.

Премиерата на „Венъм: Последният танц“ в Северна Америка се оказа по-слаба от очакваното, генерирайки 51 млн. долара през уикенда, показват студийни оценки от неделя. Това е значително по-малко от предишните серии от франчайза за един от най-комплексните герои в света на Marvel, съобщава Associated Press.

Прогнозите за третия филм „Венъм“ от Sony Pictures се доближаваха до 65 млн. долара. По-тревожното обаче са по-малките приходи спрямо предишните два. Оригиналът от 2018 г. дебютира с приходи за 80,2 млн. долара, а продължението от 2021 г. – с 90 млн. долара, макар че кината все още се възстановяваха след пандемията.

„Последният танц“ все пак може да се окаже печеливш за Sony. Бюджетът на продукцията, без да се включват разходите за разпространение и маркетинг, възлиза на около 120 млн. долара – значително по-малко спрямо повечето филми по комикси.

Освен това лентата се представя по-добре на международно ниво, генерирайки 124 млн. долара през уикенда, включително 46 млн. долара в рамките на 5 дни от дебюта си в Китай.

Въпреки това нито оценките на критиката (36% одобрение в Rotten Tomatoes), нито на публиката (В- в CinemaScore) са добри.

Слабият уикенд за „Венъм: Последният танц“ също така гарантира, че филмите за супергерои ще отчетат една от най-слабата си година от около десетилетие, без да се брои пандемичната 2020 г., посочва филмовият консултант Дейвид А. Грос.

Хитът от миналия уикенд – хорърът „Усмивка“ 2 на Paramount Pictures, слезе до второто място през уикенда с приходи за 9,4 млн. долара. Общо филмът е спечелил 83,7 млн. долара на глобално ниво.

Най-големият успех за уикенда може би е „Конклав“ – папски трилър с участието на Ралф Файнс. Оценяван като претендент за наградите „Оскар“, филмът бе прожектиран в ограничен брой кина, събирайки 6,5 млн. долара.

Това го поставя на трето място в боксофис класацията. Със силен дебют и отлични критики, „Конклав“ може да продължи да генерира инерция както сред публиката, така и сред гласуващите за „Оскар“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:52 | 28.10.24 г.
fallback
Още от Изкуство и култура виж още